Transitiemanagement

Zeker nu de kranten ons dagelijks slecht nieuws brengen over de economie, lijkt er nauwelijks meer te ontkomen aan reorganisaties, afslankingen en inkrimpingen. We begrijpen allemaal dat je moet snoeien om te groeien, om te overleven en te innoveren. Maar de manier waarop kan wél het verschil maken. Het verschil tussen slordige, respectloze afslankingen met veel onvoorziene schade: afgenomen loyaliteit, reputatieschade, stakingen, teams die ‘los zand’ worden, toegenomen ziekteverzuim, vertrek van talent. En zorgvuldige, mensgerichte transformaties. 

Menselijk kapitaal

Je menselijk kapitaal is de meest kwetsbare schakel in een crisis. Wanneer de menselijke aspecten te weinig of op een foute manier aandacht krijgen, ontstaan schrijnende situaties en verspreiden de gevolgen zich op brede schaal en voor lange tijd. Je menselijk kapitaal verliest veel waarde en de gevolgen zijn groot: De afname van engagement en loyaliteit, vertrek van talent, wantrouwen en concurrentie in teams, zet het bedrijfsresultaat onder druk.

Jouw rol als leider is cruciaal en lastig: hoe ga jij om jouw ‘dubbel bind’ positie – zelf geïmpacteerd zijn én zorgdragen voor anderen? Meer grip op jouw emoties maakt je minder speelbal en geeft je meer impact. Jij kunt een reorganisatie succesvoller en menselijker maken. Maar dan moet je wel weten hoe!

Mensen uit het bedrijfsleven juichen toe
play4growth - door An Epic View2982.jpg

Change
zónder collateral damage

Het ook anders! In mijn aanpak leer je 5 stappen om met succes en op een menselijke manier te veranderen.

5 stappen naar menselijke en succesvolle Change

 1. Weten wat er speelt om het juiste te doen: lastige emoties ontstaan door stress. Stress in onzekere situaties maakt ons ongezonder. Als je dit begrijpt, kun je slimmer ingrijpen.

 2. Kritische succesfactoren kennen: de kleine dingen doen die een groot verschil maken!

 3. Méér grip op jouw emoties: minder speelbal zijn en krachtiger en succesvoller worden in jouw aanpak.

 4. Behoud van teamspirit: hoe voorkom je dat jij en je team gegijzeld worden door  ‘slachtoffers’, ‘aanklagers’ of ‘redders’?

 5. Korte en lange termijn-aanpak: hoe voorkom je fouten uit het verleden en maak je mensen eigenaar over hun loopbaan?

Praktisch

​Transitiemanagement wordt in 3 programma’s aangeboden:

 • Masterclass Transitiemanagement
  2-daagse ism. HRD Academy, voor HRD professionals, directies en leidinggevenden die te maken hebben met ingrijpende reorganisaties, om- of afbouwtrajecten en die beseffen dat ingrijpende veranderingen energie, tijd en aandacht vragen.

 • Learning Journey ‘Van drama naar Samen-Leiderschap’
  3 halve dagen onlive of live, ism. Interaktief, voor leiders in en aan verandering.

 • ‘In verandering zijn’
  ism. Angela Koolmees, 1 daagse voor medewerkers in verandering.

Deze programma’s kunnen ook in company, op maat van jouw organisatie, gemaakt worden. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op! 

Tevreden klanten aan het woord

Onze organisatie maakte de afgelopen 10 jaar ingrijpende reorganisaties door. Cécile is daar gedurende al die tijd als samenwerkingspartner bij betrokken geweest. Ik zou het zeker aan collega’s en andere organisaties aanraden! Mensen leren omgaan met grote veranderingen in hun leven is essentieel om een organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers te creëren

 

Angela K.  - Adviseur Transitiemanagement bij een internationale Bank