top of page

Over Cécile

coach - trainer - consultant

Mijn verhaal

Van jongsaf aan heb ik al een ‘neus’ voor wat er niet goed zit en kon ik het niet laten dat ook te benoemen. Er werd dan ook veel gediscussieerd bij ons thuis! Verlangend naar vrijheid, verliet ik al op mijn 17de het huis om te gaan studeren. Een studie Levensmiddelentechnologie aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen werd het, herkenbaar en pragmatisch, helemaal waar ik van hou. En, hier kreeg ik  als eerste veel inzicht in allerlei bedrijfsprocessen.

Mijn loopbaan startte ik als consultant in uiteenlopende organisaties: van textiel- tot vleesverwerkende industrie, gemeentes en provincies, het RIVM, de Nederlandse Spoorwegen enz. Heldere bevoegdheden, efficiënte spelregels en een efficiënte inrichting van de organisatie was hierbij onze focus. Mijn talent om snel problemen bloot te leggen, kon ik hier goed kwijt, evenals mijn overtuigingskracht. Maar ik merkte ook de grenzen ervan, en voelde me vaak niet voldaan. Ik wilde op zoek naar andere manieren om impact te hebben op mensen.

Intussen groeide het verlangen om mijn eigen bureau te starten. Met een groep van 4 trainers begeleidde ik de emotionele processen bij grote reorganisaties: menselijk potentieel doen bloeien, óók als het moeilijk wordt. Werken met leiders heeft me altijd gefascineerd: je kunt samen zoveel, maar moet wel je mensen zien te bereiken en te verbinden. Enorme mogelijkheden én spannende risico’s.

Gaandeweg evolueerde ik van criticaster naar waardevol klankbord. Mijn kracht om snel de kern van de zaak bloot te leggen, te durven zeggen waar het op staat, leerde ik inbedden in empathie en mildheid. Mensen zélf doen ontdekken in plaats van advies geven. En dat is ook waar ik maximaal voor ga bij Play4Growth: eigen verantwoordelijkheid versterken, voor jezelf én voor je team.

Ik heb veel ervaring in het coachen van managementteams van multinationals en directies van middelgrote en kleine bedrijven, maar ook van leidinggevenden en professionals op middenkaderniveau. Ik hoop van harte ook jou op een dag te mogen begeleiden!

play4growth - door An Epic View2757.jpg
play4growth - door An Epic View2697.jpg
play4growth - door An Epic View2755.jpg

Mijn inspiratiebronnen

Ik deel graag mijn 'inspiratiebronnen' met je! 

Krachtige concepten die ik zelf heb doorleefd, die volgens mij écht werken, die diepgaand, liefdevol, confronterend én bemoedigend zijn, Die mij helderheid en kracht hebben gegeven en mij geholpen hebben om (nog meer) te worden wie ik wil zijn, voor mijn klanten én voor mezelf!  

mensen Clapping
Psychodrama
"Psychodrama is a rehearsal for life.
This wealth of living life experience helps people through experience and practice, not through analysis."

 (Jacob Levi Moreno)      

Verbindende, geweldloze communicatie
 "Wat anderen doen kan wel de aanleiding, maar niet de oorzaak zijn van onze gevoelens" 
          

(Marshall B. Rosenberg - https://www.cnvc.org)   

Image by Thomas Verleene
Image by Brianna R.
De praktijk van secure base leiderschap
“Je hebt Secure Bases in je leven nodig, om een Secure Base leider te zijn”  

 

George Kohlrieser, S. Goldsworthy & Duncan Coombe, Care to Dare

bottom of page