top of page

Persoonlijke coaching voor leidinggevenden

In leiderschap gaat het om verbinden. Mensen met hun unieke potentieel verbinden aan projecten en zo laten bijdragen aan belangrijke resultaten. Veiligheid en uitdaging combineren. Ruimte én houvast geven. Een fantastische uitdaging waar je jezelf keihard in tegenkomt! Met vakkennis en leiderschapsskills alleen kom je er niet, zelfkennis en persoonlijke groei zijn onontbeerlijk én bieden de unieke kans om jouw eigen leiderschapsstijl tot bloei te brengen.

Voor wie?

In het leidinggeven bots je soms op de grenzen van je eigen kunnen. Je bent heel geëngageerd en je wil veel verantwoordelijkheid nemen, maar hoe hard je ook werkt en je best doet, hoeveel leiderschapstrainingen je ook volgt, het resultaat volgt niet voldoende. Behoorlijk frustrerend. En toch betekent dit niet dat je het niet in je hebt, anders zou je er zo hard niet voor blijven gaan. 

Het betekent enkel dat de grens waarop je botst niets te maken heeft met wat je doet (of niet doet), maar alles met te weinig verbinding met jezelf. Waardoor je je niet bewust bent van jouw aannames, gewoonten, patronen of overtuigingen over jezelf of over de wereld. Dit belemmert je om vooruit te geraken. 

 

Deze aannames zitten zo verweven in wie je bent en in alles wat je doet, dat je hier zelf heel moeilijk de vinger op kan leggen. 

Image by Hello I'm Nik 🎞
play4growth - door An Epic View2845.jpg

Mijn aanpak

Persoonlijke coaching start steeds vanuit empathisch luisteren naar jouw verhaal. Wat lukt er niet? In welke situaties loop je vast? Ik luister naar wat gezegd en ook naar wat er net niet gezegd wordt.

We onderzoeken ook je verlangens, want die zijn de drijvende kracht achter je ambities. Waar wil je geraken? Welke toegevoegde waarde wil jij hebben? Waar droom je van? Wat in jou wil zich tonen? En ook je angsten nemen we onder de loep, want hier schuilt dé sleutel tot groei. Die fundamentele angsten zitten vaak weggestopt in een kluwen van verhalen. Ik help jou dit te ontrafelen zodat je beter gaat begrijpen waarom je precies doet wat je doet, of nalaat te doen. 

Deze helderheid geeft je houvast om verder te kunnen en laat vanuit jezelf verandering ontstaan. Soms vraagt dit nieuwe vaardigheden in bijvoorbeeld communiceren. Ook hier kunnen we via rollenspellen mee oefenen in een veilige setting vooraleer je er in de praktijk mee aan de slag gaat.

"Ik ben er blij en dankbaar voor dat ik, in de coaching bij Cécile, mezelf ben tegen gekomen en het leven nu door een andere ‘roze’ bril kan bekijken, wat een heel positieve uitwerking heeft op mijn team en onze resultaten."

 

 Petra Brosens, Coördinator Werkvoorbereiding, Dienst Aansluitingen, Fluvius

Wat mag je verwachten?

Als je de bereidheid hebt om kritisch naar jezelf te kijken vanuit moed en mededogen, dan opent persoonlijke coaching voor jou nieuwe poorten:

  • je ontwikkelt zelfbewustzijn en krijgt zo helderheid over je eigen functioneren en zijn;

  • je komt als vanzelf in een positieve spiraal terecht;

  • je krijgt de moed om de dingen die je al langer zag aan te pakken op een manier die werkt;

  • je ziet helderder en krijgt dingen gedaan met minder moeite;

  • je stopt met overal brandjes te blussen of andermans verantwoordelijkheid op te nemen, maar versterkt anderen;

  • (tot je eigen verbazing) word er je anders op je gereageerd: je krijgt meer gedaan van anderen, ontvangt respect en wordt veel meer au sérieux genomen.

Praktisch

​Persoonlijke coaching is maatwerk. Hoe we dit praktisch vormgeven hangt helemaal af van jouw vraag en van je werkcontext. Vaak volstaan 3 à 5 coachingsgesprekken, elke 3 tot 4 weken. Soms is het beter om een langer traject uit te stippelen van 6 à 8 maanden. Dan heb je tijd om op jouw tempo met dingen aan de slag te gaan, terug te koppelen wat lastig was en nieuwe experimenten aan te gaan. Zeker als je ingrijpende veranderingen of zeer stressvolle periodes doormaakt, is langere termijn coaching aan te bevelen. Het biedt je een vangnet én uitdaging om maximaal profijt te halen uit uitdagende situaties.

 

Naast 1-op-1's kan persoonlijke coaching ook plaatsvinden op je werk. Ik kan aanwezig zijn bij overleggen en je meteen to-the-point feedback geven over wat je impact versterkte en waar nog ontwikkelmogelijkheden zijn.

In een intakegesprek bekijken we samen of ik de geschikte partner ben om je te helpen bij je vraag en bepalen we ook het verloop van de samenwerking. Interesse? Klaar om meer uit jezelf te halen?

bottom of page