top of page
Zoeken

3 geheimen voor meer impact voor managers

Een tijdje terug vertelde een manager me dat hij zich wat geïntimideerd voelt in zijn nieuwe managementteam. Hij heeft het idee dat z’n nieuwe collega’s niet het achterste van hun tong laten zien, dat er veel politieke spelletjes worden gespeeld en dat zijn leidinggevende hier ook niet direct iets aan kan of wil veranderen.


Intussen merkt hij wel dat zijn goede ideeën minder uit de verf komen. Hij wil vooruit met bepaalde projecten, maar voelt frustratie omdat zijn collega’s hem niet serieus lijken te nemen. Hij gaat kortom met steeds meer weerzin en ergernis naar de overleggen en vraagt zich af wat hij er eigenlijk aan het doen is?


Ik zie dit vaak gebeuren, zeker wanneer mensen assertieve collega’s hebben die lijken te weten hoe het spel gespeeld wordt. Ze kunnen in een negatieve spiraal raken, waardoor ze afhaken, in ergernis komen vast te zitten of juist steeds meer in strijd verstrikt raken.


Toch hoeft het niet zo te gaan. Een paar ingrediënten kunnen je helpen om niet op te geven maar de situatie juist als hefboom te gebruiken. Om te groeien in je rol.

Naar mijn idee zijn 3 inzichten en vaardigheden belangrijk:

  1. Zelfreflectie, waardoor je weet wat je precies triggert, zodat je vrijer je gedrag kunt kiezen, in plaats van te worden meegevoerd door je emoties.

  2. De vaardigheid om verbindend te communiceren, zodat je effectief anderen meekrijgt in jouw plannen en ambities.

  3. Strategisch kunnen manoeuvreren terwijl je toch trouw blijft aan je eigen waarden.

Als je dit leert, word je krachtig en effectief, ook in een gepolitiseerd klimaat.


IS DIT OOK VOOR JOU BELANGRIJK OM TE LEREN? Ik heb al heel veel managers hierbij geholpen en leer jou ook graag deze succesingrediënten, in mijn nieuwe jaartraject “Leading by Connection”.

Het programma leert je van zelfreflectie een vaste gewoonte maken: je wordt je sterk bewust van je eigen overlevingspatronen, zodat je ze kunt aanpakken. Support en coaching in een groep met ervaren leiders, geeft je steun, aanmoediging én een bredere kijk op wat strategisch het beste werkt. Verbindende vaardigheden maken dat je in staat wordt om een constructieve dialoog aan te gaan met je daadkrachtige collega’s. Om, met interesse en respect voor andermans ideeën, volop te staan voor die van jou.


Wat denk je, gun jij het jezelf in het nieuwe jaar?


Benieuwd? Stuur me een mailtje, dan ga ik graag samen met je kijken of het traject ook jou kan helpen je ambities waar te maken.


Comments


bottom of page